Conducted in
term:
2023
ECTS credits:
1
Language:
Polish
Organized by:
(in Polish) Wydział Stosunków Międzynarodowych
(in Polish) Bezpieczeństwo żywnościowe 490-MS1-2BZY
This course has not yet been described...
Term 2023:
None |
Mode
(in Polish) w sali
Prerequisites (description)
(in Polish) Student w trakcie zajęć zdobywa wiedzę na temat bezpieczeństwa żywnościowego w ujęciu regionalnym i globalnym. Poznaje specyfikę produkcji, dystrybucji i handlu żywnością. Uczy się także o czynnikach politycznych, geograficznych, ale także przyrodniczych oraz podstawowych przepisach i normach prawnych związanych z bezpieczeństwem żywności. Ponadto zdobywa umiejętność samodzielnego poszukiwania informacji związanych z bezpieczeństwem żywnościowym, prezentowania ich i krytycznego oceniania.
Course coordinators
Type of course
(in Polish) specjalizacyjne
Additional information
Additional information (registration calendar, class conductors, localization and schedules of classes), might be available in the USOSweb system: